Lai gan no pirmā acu uzmetiena tie var šķist vienādi, atšķirības starp šiem diviem gardajiem kafijas dzērieniem slēpjas to unikālajās pagatavošanas metodēs.
Cappuccino
Cappuccino tiek pagatavots, pedantiski ievērojot precīzu formulu: 1/3 Espresso, 1/3 tvaicēta piena un 1/3 piena putu. Šis pedantiskais dalījums trijās vienādās daļās nodrošina, ka tiek pagatavots kafijas dzēriens, kas ir slavens ar tā krēmīgi bagātīgo un vienmērīgo tekstūru.
Latte Macchiato
Turpretī Latte Macchiato pagatavošanā ir iespēja eksperimentēt un radoši izpausties. Lai gan nav stingru noteikumu, tradicionālā metode ietver tvaicēta piena pievienošanu Espresso ar proporciju 1 daļa piena uz 2 daļām Espresso. Reizēm dzērienu mēdz papildināt ar maigu piena putu kārtiņu vai saldinātāju, kas palielina tā burvību. Latte Macchiato ir maigāka garša, jo tajā ir lielāks piena daudzums.
Jāatzīmē, ka, lai gan Latte Macchiato un Cappuccino sastāvdaļas un pagatavošanas veids ir līdzīgi, to galvenā atšķirība ir piena daudzums.
Tagad, kad zināt vairāk par Latte Macchiato un Cappuccino, kāpēc gan nobaudīt NESCAFÉ® Dolce Gusto® Latte Macchiato? Un, kamēr jūs baudāt dzērienu, iedziļinieties kafijas pasaulē, tuvāk iepazīstoties ar Americano valdzinājumu.
Izpētīsim šos kafijas brīnumus detalizētāk: