Latte Macchiato, salīdzinot ar Cappuccino — izpētīsim nianses
Kafijas izcelsme:
Gan Latte Macchiato, gan Cappuccino izcelsme meklējama Itālijā, kur tie kļuvuši pat Itālijas kafijas kultūras ikonām.
Kofeīna saturs:
Latte Macchiato parasti satur mazāk kofeīna nekā Cappuccino, jo tajā ir vairāk piena. Taču faktiskais kofeīna daudzums var atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem, kā Espresso daudzums un dzēriena stiprums.
Kafijas sastāvdaļas:
Abos dzērienos ir vienādas sastāvdaļas: pagatavots Espresso, tvaicēts piens un piena putas. Taču atšķiras proporcijas un pagatavošanas metodes, kuru rezultātā tiek iegūti atšķirīgi garšas profili un tekstūras.
Garšas profils:
Cappuccino pazīstams ar tā izteikto Espresso garšu, ko līdzsvaro piena putu krēmīgā tekstūra. Latte Macchiato garša ir maigāka un samtaināka, jo Espresso ir nedaudz papildināts ar tvaicētu pienu.
Pagatavošanas process:
Cappuccino tiek pagatavots, sajaucot Espresso, tvaicētu pienu un piena putas vienādās daļās. Latte Macchiato tiek pagatavota, Espresso pielejot tvaicētu pienu un veidojot divus slāņus.
Uzturvērtība:
Abu dzērienu uzturvērtība atšķiras atkarībā no tādiem faktoriem, kā izmantotā piena veids un papildu pievienotajiem aromatizētājiem vai saldinātājiem. Abi dzērieni ir enerģijas avots, ko nodrošina pienā esošie ogļhidrāti un olbaltumvielas, kā arī tajos ir neliels tauku daudzums.
Tekstūra un putas:
Cappuccino parasti ir ar biezu, samtainu piena putu kārtu, kas piešķir greznu tekstūru. Latte Macchiato tekstūra ir vienmērīgāka, jo tvaicētais piens saplūst ar Espresso.
Lai gan Latte Macchiato un Cappuccino izcelsme ir kopīga, tie piedāvā atšķirīgu sajūtu pieredzi, kas atbilst atšķirīgām vēlmēm. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku Cappuccino intensitātei vai Latte Macchiato maigajai elegancei, abi dzērieni sola gardu ceļojumu jūsu garšas kārpiņām.